Menu Zavřít

Blog

Pořádáme odborné akce od školení až po velké celodenní konference. Online i offline. Podívejte se na ně.

#CIF23: Jaká budoucnost čeká videoobsah? Přinášíme videozáznam z mediální debaty

 Autor: II
Konference Czech Internet Forum 2023 nabídla kromě přednášek i debatu představitelů nejvýznamnějších českých mediálních domů.
9. 11. 2023

Pokud jste nemohli být minulý čtvrtek s námi, přinášíme kompletní videozáznam z debaty: 

Co od CEO nejvýznamnějších mediálních domů (kromě jiného) zaznělo?

🌟Daniel Grunt (TV Nova)

Voyo roste zásadně rychleji, než se čekalo, nabízí jeden druh předplatného bez reklam, zatím má 650 tisíc platících uživatelů. Pro hybridní verzi s reklamou zatím nenastal pravý čas, ale do budoucna to není vyloučené. AI Nova zatím používá velmi opatrně, a to zejména pro zefektivnění práce v rámci financí, reportingu, pro analýzu dat, nebo rešerše.

🌟Marek Singer (FTV Prima)

Letos spuštěnou platformu Prima+ zatím využívá 770 tisíc uživatelů. Ve své nabídce možnost předplatného s reklamou nabízí. Prima se momentálně zaměřuje také na umělou inteligenci a její potenciál pro videoreklamu. Řeč byla dále například o chystaném sportovním kanále, jehož spuštění se zatím odložilo, nebo o seriálu Eliška a Damián.

🌟Martina Říhová (CZECH NEWS CENTER a Active Group)

Na řadě nových video formátů včetně podcastů a videopodcastů pracuje mediální společnost CNC. Chce do budoucna hodně využívat také delší (i hodinová) videa. Zároveň nové pořady bude rychleji stahovat z vysílání, pokud se jim nebude dařit – to se dosud nedělo. V debatě zazněly také zajímavé informace o odchodu Čestmíra Strakatého z vydavatelství.

🌟Tomáš Búřil (Seznam.cz)

Přípravy ke spuštění vlastní IPTV platformy postupují podle plánu. V brzké době bude uvedena veřejná betaverze. AI používá Seznam již dlouho. Pomáhá rozlišovat například clickbaity, u článků na Seznam Media dokáže rozeznat kradený obsah nebo fake news. Použití ve videoobsahu je teprve na začátku, bude chvíli trvat, než se plnohodnotně plošně zařadí do tvorby.

🌟Petr Houzar (Google)

Neustále roste sledovanost YouTube videí přes chytré TV obrazovky – je to nejvíce rostoucí formát sledování. Tento trend je běžný i v zahraničí. Tam velká obrazovka mobilní zařízení dokonce už převálcovala. Díky AI se daří výrazně lépe odhalovat fake news. Například během nedávných voleb na Slovensku se podařilo zablokovat 14 kanálů, které byly vzájemně propojené a chtěly ovlivnit výsledky voleb. Jazykové modely se neustále zdokonalují – ke zveřejnění závadných videí tedy vůbec nedojde, nebo se odstraní v řádu minut.

🌟Moderování debaty se s profesionalitou sobě vlastní chopil Filip Rožánek z DigiZone.cz. 

Čtěte dále

Konference WebTop100: Platforma pro setkání osobností…

Hlasování v anketě Křišťálová Lupa 2023 je v plném proudu

#CIF23: Projděte si s námi aktuální internetové trendy