Menu Zavřít

Blog

Pořádáme odborné akce od školení až po velké celodenní konference. Online i offline. Podívejte se na ně.

Petr Král: Jak jsem pomáhal vytvořit (a „zabít“) úspěšného youtubera Jirku Krále

„Brácha s YouTube skončil, protože ho to totálně vyšťavilo,“ říká o konci youtuberské kariéry Jirky Krále jeho bratr Petr. „Už nechtěl snášet ten tlak, který youtubeři denně zažívají,“ dodává.
14. 11. 2018

Na začátku letošního září oznámil jeden z nejznámějších českých youtuberů Jirka Král, že po šesti letech končí s natáčením videí. Od svých začátků stihl nabrat na YouTube více než milion odběratelů.

V jeho začátcích i v závěru youtuberské kariéry mu pomáhal jeho starší bratr, marketingový odborník Petr Král. V rozhovoru, který proběhl v říjnu na konferenci Czech Internet Forum 2018, Petr Král řekl, že nikdo netušil, jak jeho bratr bude úspěšný.

„Jirka hrál od malička hry a na YouTube tehdy nebyl jiný obsah než právě hry. Tak si řekl, že to zkusí také,“ vzpomínal na nesmělé začátky Petr Král. „První rok, dva se nedalo mluvit o nějakém byznysu. Bylo to prostě pro zábavu,“ dodal. Sám v rozhovoru řekl, že byl dlouho skeptický, že se „Jirkův koníček“ změní v něco výnosného.

„Hodně jsme později spolu řešili budování značky, jak má vystupovat, jak se má profilovat,“ popisoval Petr Král další část kariéry svého bratra, kterou mu pomáhal budovat.

V rozhovoru mluvil i o tom, jestli musel Jirka Král dělat nějaké kompromisy, když dostal od nějaké společnosti zakázku. Zmínil i příklady, kdy nevhodná kampaň zničila některým jiným youtuberům jméno.

Byl i u rozhodnutí Jirky Krále skončit s natáčením videí. Dokument s názvem Byl jsem Youtuber, který pojednává o konci kariéry jeho bratra, i režíroval a natáčel. O tom všem v rozhovoru mluví.

Celý článek si můžete přečíst na webu Lupa.cz.

Čtěte dále

Jejich doménou je produktová fotka. V oboru se přitom…

Ohlédnutí za Mobile Internet Forem 2018

10 důvodů, proč mají lidé potíže se změnami, a jak si s…